Johan Glans

Johan Glans är en man som många känner igen från många olika sammanhang. Det beror på att han medverkat i en rad olika tv-program, scenuppsättningar och självklart även gjort stand up.  Han debuterade som ståuppkomiker år 1994, på Kramer i Malmö, inte långt från hans hemort Eslöv. Sedan dess har han haft en lysande (eller kanske glänsande) karriär, och bland annat belönats med Bubbenpriset 1998 och utsetts till Årets manliga komiker på Svenska Stand up-galan 2003.

Förutom sina stand up-föreställningar och turnéer har Glans som nämndes ovan medverkat i en rad olika tv-program, både med humorinriktning och av mer allvarlig karaktär. Ett av de mest kända humorprogrammen han deltagit i är Parlamentet, som han också medverkat i under lång tid. Han var gäst i det blå partiet under hösten 2004, och var en permanent medlem i det röda partiet mellan hösten 2004 och hösten 2011. Andra humorprogram man kan känna igen Johan Glans från är Extra Extra! och Kvarteret Skatan, liksom Räkfrossa. Han spelade också huvudrollen i komediserien Nisse Hults historiska snedsteg, och innehade rollen som Reine Bok i serien Hjälp!. Ytterligare humorprogram där man har kunnat se Johan Glans är Sverige dansar och ler och Sverige pussas och kramas. Som ett exempel på mer allvarliga program Glans har medverkat i kan nämnas Morgonsoffan i SVT. Om du har sett alla dessa program är det ett ganska säkert antagande att du tillbringar mycket tid framför tv:n, och ofta äter framför tv:n. Om du vill ha tips på maträtter och snacks som passar utmärkt att äta i tv-soffan kan du gå in på Matklubben.nu.Johan_Glans_2014-09-30_001

Glans har också tagit steget ut på scenen, inte bara som ståuppkomiker utan som skådespelare och artist. Han medverkade nämligen i musikalen Spamalot, som är skriven av Monty Python-medlemmen Eric Idle och som baserar sig på filmen Monty Pythons galna värld. Glans spelade rollen som Sir Robin, tillsammans med andra stora namn inom svensk komik som Henrik Dorsin och Henrik Hjelt. Han gjorde rollen mellan 2010 och 2012, och år 2011 belönades han både med Karamelodiktstipendiet, som instiftades av Povel Ramel, och Tidskriften OPERA:s Musikalpris för sin insats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *