Johan Rheborg

Johan Rheborg är ett av de största namnen inom svensk komedi. Han föddes 1963 i Stockholm, och är känd för svenska folket som en mängd folkkära karaktärer, till exempel Percy Nilegård och Farbror Barbro.

Trots att Rheborg idag är ett självklart namn när man räknar upp svenska komiker, började han sin bana i livet med att ta en juristexamen vid Stockholms universitet. Han har ingen formell utbildning till skådespelare, utan arbetade istället i reklambranschen innan han slog igenom som komiker. Detta genombrott kom i samband med hans medverkan i Killinggänget. Förutom att Rheborg skrev manus till humorgruppen (ibland tillsammans med Jonas Inde) spelade han också ett antal roller i gruppens projekt, till exempel Percy Nilegård i showen I manegen med Glenn Killing, tv-serien NileCity 105,6 och filmen Torsk på Tallinn. Percy Nilegård är ägaren till den fiktiva radiostationen NileCity, och arbetar hårt för att framställa sig själv som en framgångsrik affärsman. I själva verket går det inte alltid som han tänkt, bland annat genom att radiostationen går i konkurs.450px-Kenny_dräkt_1

Förutom hans filmer, tv-serier och annat tillsammans med Killinggänget har Rheborg också medverkat som skådespelare och komiker i en rad andra produktioner, nyligen till exempel i rollen som Fredrik i Solsidan. Många känner också igen honom i rollen som Kenny Starfighter, från tv-serien med samma namn.

Rheborg agerar dock även som komiker utanför tv-rutan och bioduken, bland annat genom att vara aktiv som ståuppkomiker på Norra Brunn i Stockholm. Han har också stått på scen i en rad olika pjäser, musikaler och andra uppsättningar, till exempel Rhapsody in Rock (2002, 2003 och 2006), Little shop of horrors (1995-1996), Gifta Vänner (2002) och Rock of Ages (2013).

När man anordnar ett evenemang, till exempel en ståuppkväll eller en show, med ett så stort namn som Johan Rheborg, kan man vara ganska säker på att det kommer att komma en stor publik. När många människor samlas på samma ställe blir säkerhet genast en viktig fråga, och för att man ska kunna garantera publikens säkerhet är det viktigt att funktionärerna på evenemanget kan kommunicera med varandra lätt över stora avstånd. Det bästa sättet att ordna det är att hyra komradio, vilket du kan göra på TPO.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *