Louis CK – får han komma tillbaka?

Louis CK är ett särskilt intressant fall i metoo-eran. Minerad mark, minst sagt. Han är en av många som fått lämna det offentliga finrummet efter att det uppdagats att han begått sexuella övergrepp.

Han påbörjade långsamt en comeback med några oannonserade standup-gig på småscener i New York under 2018. Nu verkar det som att han siktar på att komma tillbaka helt. Han meddelade nyligen att han beger sig ut på en turné i USA under 2020. Är det rätt eller inte? Ska redan nu avslöja att du inte kommer få något definitivt svar på ovanstående frågeställning i det här inlägget. Men av alla som försvunnit från rampljuset de senaste åren i svallvågorna av meetoo är kanske Louis CK ett av få fall som går att diskutera.

Det var många som blev överraskade när Louis CK avslöjades. Det var, som redan berörts, ett avslöjande som tvingade honom att ta en paus från sin verksamhet. Överraskande händelser kan drabba oss alla, särskilt om man driver egen firma. Qred erbjuder företagslån utan startavgift, dolda kostnader eller bindningstid. Du ansöker om företagslån med hjälp av BankID och får ett erbjudande inom någon timme – beloppet du vill låna får du utbetalt till företagskontot samma dag. Qred ger dig helt enkelt snabb tillgång till företagskredit.

Innan avslöjandet – en väl känd hemlighet

Det viskades länge och väl om Louis CK innan hans övergrepp kom till offentlig kännedom. Hans övergrepp bestod i att han vid upprepade tillfällen ska ha tillfredsställt sig själv sexuellt inför kvinnor. Enligt både hans offer och honom själv ska han alltid ha frågat först. Kvinnorna som utsatts ska dock ha upplevt det själva som att de befann sig i underläge gentemot CK. De ska ha känt sig tvingade att gå med på hans förfrågningar. Däri ligger övergreppet. Skälet till att hans missgärningar så länge flög under radarn var förmodligen delvis för att han är en av världens mest omtyckta komiker. Tillslut flög locket loss efter en artikel New York Times skriven av Ronan Farrow 2017 (också känd för att ha avslöjat Tarantino-producenten Harvey Weinstein).

Comebacken ett faktum?

Nu ska Louis alltså ut på vägarna igen vilket minst sagt blivit omdiskuterat. Många kritiserar honom för att hans paus från offentligheten inte varade tillräckligt länge. Det tog nio månader mellan att han drog sig tillbaka tills dess att han började genomföra oannonserade gig på New Yorks stand up klubbar. Nu har det gått två år och hans comeback verkar vara i full blom. Vad som framstår som än mer provocerande för många är att hans komik tycks ha blivit mer aggressiv och mer frispråkig än vad den var innan. Rapporter gör gällande att hans nya material inte visar någon ånger utan snarare angriper de normer som för två år sedan tvingade honom till reträtt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *