Ordna en stand up-kväll med gott vin

Har du någon gång känt dig lite sugen på att testa det där med stand up comedy, men inte riktigt vågat? Hur vore det då att först göra det i goda vänners lag? Det kan du göra genom att ordna en stand up-kväll med dina vänner och bjuda på gott vin. Här berättar vi hur du går tillväga.

Beställ hem goda viner

När du ska förbereda dig för din livs första stand up är det förståeligt om du vill lägga tiden på att just förbereda dig och inte på att trängas med andra på Systembolaget. Då kan du använda dig av vinoteket.se när du ska köpa vin. Här finns många goda viner av hög kvalitet att välja bland, men det bästa av allt är nästan att du får vinet levererat hem till dörren. Det är extra bra vid tillfällen då du tänkt bjuda hem flera personer och vill ha lite olika sorters viner att servera. Välj gärna ett vin som är gott att dricka som det är utan mat, helt enkelt ett bra samtalsvin.

Förbered din rutin

Även om många komiker ibland tycks vara nästan oförberedda är det viktigt att veta att det ligger ett rigoröst arbete bakom deras rutiner. Testa till exempel gärna dina skämt på vänner och bekanta innan du framför dem. Det ger en bra indikator på om de är roliga eller inte. Det finns också vissa regler man bör förhålla sig till som komiker. Här kan du läsa om vad framgångsrike Jonatan Unge har att säga om dem.

Det är så klart inte bara du som ska uppträda på din stand up-kväll. Be även dina vänner förbereda en liten rutin. Den som tycker att det känns läskigt kan nöja sig med att dra en rolig historia.

Bjud på god mat

Inget blir speciellt roligt om man är hungrig. Bjud därför dina gäster på god men enkel mat. Varmkorv är till exempel något som passar alla. Här hittar du goda toppings till korv som är roliga att bjuda på. Visst känns också korv som något som en äkta komiker äter på väg hem från giget?

På Vinoteket.se hittar du många sorters viner, till och med sådana som fungerar utmärkt tillsammans med korv. Varför inte bjuda på korv och bubbel till exempel? Det blir en härlig kontrast.

Varva ned med en film

När alla har uppträtt är det inte konstigt om ni är trötta. Nervositet och adrenalin har nämligen den effekten när de går ur kroppen och man slappnar av. Då kan det vara trevligt att varva ned med en film med stand up-tema. Varför inte nya filmen comedy queen som blivit minst sagt kritikerrosad? Den ger både inspiration och glädje inför nästa stand up-gig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *