Al Pitcher

Al Pitcher utsågs år 2011 till Sveriges roligaste manliga komiker vid Svenska standup-galan. Förutom att han har en framgångsrik karriär i Sverige har dock Al Pitcher även en internationell karriär, då han bland annat är populär i Storbritannien, Kanada och Australien. Det är inte konstigt med tanke på att Al Pitcher är vad man måste kalla en internationell person. Han föddes i Huddersfield i England 1972, men växte upp på Nya Zeeland där han gick på John Paul College i Rotorua. Sedan år 2010 bor han dock i Stockholm, där han har en svensk fru, Anita Pitcher, och två barn.800px-Rotorua_looking_south_from_Mt_Ngongotaha

Han inledde dock sin karriär som ståuppkomiker långt innan han flyttade till Sverige, då han 1999 deltog i det brittiska programmet ”So You Think You’re Funny” i London. Han tog sig till final i tävlingen, och deltog efter det i de flesta engelskspråkiga standupfestivalerna som arrangerades. Han har vunnit en rad olika utmärkelser redan innan han utsågs till den bästa svenska manliga komikern 2011, bland annat ”Comedian of the Year” två år i rad på Tron, år 2005 och 2006, och ”Time Out Sydney People’s Choice” på Sydney Comedy Festival 2009.

Al Pitcher debuterade i Sverige som ståuppkomiker år 2009, och började i februari 2011 att samarbeta med ståuppklubben Comedy Central LIVE. Han hade också ett stående inslag under 2013 i tv-programmet Settman på plats, som bestod i att han besökte olika personer och utförde vad som kallades för ”världens minsta ståuppshow”.

Al Pitcher har även breddat sin karriär utanför standup-scenen, då han har skrivit en bok, som kom ut 2012. Även när Al Pitcher skriver istället för att prata lyckas han dock förmedla sitt sinne för humor. Boken heter Begravda elefanter, och består av en mängd av Al Pitchers säregna och roliga observationer av saker vi ser och gör i vår vardag. Du som föredrar ljudböcker kan lyssna på boken på Storytel.se.

Just nu är Al Pitcher aktuell med sin show ”Nääämen it’s Al Pitcher”, som han turnerar med i Sverige. Turnén började i Södertälje den 2 oktober och avslutas i Kristianstad den 19 december, och på vägen besöker han även 22 andra svenska städer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *