Babben Larsson

Babben Larsson, egentligen Barbro Karin Viola Westerlund Larsson, föddes år 1965 i Dalhem på Gotland. Att Larsson har sina rötter på Gotland kan knappast någon som lyssnar på henne missa, då hon har en utpräglad gotländsk dialekt, som hon också utnyttjar i sin stand-up för komisk effekt. Hon började dock inte som komiker utan som skådespelare, då hon som ung fick flera teaterroller i teatergruppen Gotlands teater. När hon var 27 år gammal började hon sätta upp egna kabaréer på Gutekällaren i Visby, något hon sysslade med ända fram till 1987, under olika shownamn som Kebabben show. Årtiondet 1980 var en mycket aktiv period för Larsson, då hon i början av årtionden gick ut Teaterhögskolan i Stockholm, och bara några år senare var med och bildade Bryggeriteatern i sina hemtrakter. Under samma period som hon satte upp kabaréer spelade hon också barnteater på Atelierteatern, och var under en säsong anställd på Folkteatern i Gävleborg.Babben_Larsson

År 1988 började dock hennes karriär som ståuppkomiker att ta fart. Ståuppkomiken blev under de kommande tio åren hennes främsta sätt att försörja sig, och hon gjorde framträdanden i England och på Irland, ledde kurser i ämnet på Dramatiska Institutet och medverkade i ståuppshowerna på Norra Brunn som sändes i tv.

Mellan 1998 och 2005 gjorde dock Larsson ett uppehåll i sin ståuppkarriär, och ägnade sig åt en rad andra saker, till exempel att sjunga jazz med ett storband, och att showa på Hamburger Börs med komikergruppen R.E.A. År 2005 återvände hon dock till sitt eget ståuppande, och har bland annat skapat och turnerat med föreställningen Humoristiskt Initiativ och enkvinnesshowen Vad Hände? som hade premiär år 2012.

Hon har också setts en hel del i tv under sin karriär, bland annat i Parlamentet och Intresseklubben, liksom i hennes eget program Babben & Co.

Om du också är en aspirerande ståuppkomiker, som precis har påbörjat din karriär, har du sannolikt fler utgifter än inkomster, vilket gör att det är viktigt för dig att få in betalningarna från dina fakturor snabbt. Ett bra sätt att åstadkomma det är att låta Intrum hjälpa dig med factoring. Det ger dig förhoppningsvis kapital för att kunna bli lika framgångsrik som Babben Larsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *