Messiah Hallberg

Komikern Messiah Hallberg, född Mårten Nils Gustav Hallberg Werklund är född i Stockholm den 18 januari 1984. Messiah Hallberg är också journalist.

Messiah startade sin komikerkarriär 2009. Då kom han snabbt att bli ett stort namn i underhållningsbranschen.

 

Messiah i TV
Hallberg har medverkat i följande Stand Up-program på TV; Roast på Berns, RAW Comedy Club på kanal 5 och Comedy Fight Club.

Han har även medverkat i Elfte timmen ett program som gick på SVT. Messiah – Frälsaren, var en egen TV-serie som gick på SVT.

Till meriterna hör att Hallberg har medverkat som programledare i produktioner på Aftonbladet TV.

Hans TV-serie Million Dollar Messiah, premiärvisades på Aftonbladet TV 2013. Serien är en jorden runt-resa där Messiah har ambitionen att bli pokermiljonär.

 

Skådespelaren Messiah
Messiah har i, egenskap av skådespelare, medverkat i TV-serier som Stockholm-Båstad och Solsidan.

 

Utmärkelser
Hallberg blev tilldelad priset Årets Tändsticka på Svenska Stand up-galan 2011. Priset tilldelas den som förnyat svensk Stand-Up. Man kan verkligen konstatera att Messiah har karvat ut en egen nisch som den dryge stekaren från Östermalm i Stockholm. Med sin Stand-Up-profil är han verkligen i en klass för sig – med en humor som är skarp, intelligent och utmanande.

 

Geniförklarat 
Messiah Hallberg startade podcasten Geniförklarat år 2012. och Tillsammans med Maja Härngren startade Hallberg podcasten Geniförklarat år 2012. Även Christina Nordhager och John Willander Lambrell medverkar i den.

Geniförklarat kom på trettonde plats i kategorin Sveriges bästa podcast år 2014.

 

Första egna turnén 2015
2015 är året då Messiah Hallberg beger sig ut på sin första egna Sverigeturné – Politiskt autokorrekt.

 

STHLM Wrestling
Messiah Hallberg har även ett stort sportintresse – wrestling. Det intresset är så pass stort att han till och med är president i STHLM Wrestling. Något som kanske inte är helt tippat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *