Özz Nujen

En av Sveriges populäraste stand-up komiker är Özz Nujen. Han kommer ursprungligen från Turkiet men anlände till Sverige som en flykting redan som åttaåring. Han växte upp i Rinkeby. Han har studerat på Calle Flygare teaterskola och har varit involverad i skådespelar- och komikerbranschen sedan 1999. Det han är allra mest känd för är just sin stand-up men han har även varit med i många olika filmer, varit röstskådespelare och värd för radioprogram. Özz Nujen är känd för att vara frispråkig. Ett ämne som ligger honom varmt om hjärtat är antirasism. När han var med i Skavlan år 2013 censurerades han av NRK då han uttryckte sig kritiskt om Fremskrittspartiet.

Teater i Kalmar

A large audience in a darkened movie theater.

Komedi har alltid varit populärt, inte minst genom roliga teaterföreställningar. I Kalmar, en av Sveriges populäraste sommarstäder, har det sedan åtta år tillbaka funnits en friluftsteater. Den pittoreska Krusenstiernska gården visar en mycket omtyckt komisk teatershow varenda sommar. Med 1000 sittplatser i det gröna som ofta är fullbokade är det säkert att säga att Kalmarborna gillar teater. Det finns fler platser som erbjuder underhållning i Kalmar under sommaren. Kalmarteatern är en mycket ståtlig byggnad med en 150-årig historia. Idag kan kulturintresserade gå på rundvandring i teatern och dessutom se olika teater- och musikföreställningar några gånger om året. Restaurangen Park Hermina som ligger vackert mitt i slottsparken har nyligen tagits över av en av Sveriges mest kända komiker genom tiderna; Robert Gustafsson. Förutom god mat så utlovas även teaterföreställningar och stand-up på restaurangen. Med alla dessa möjlighet för underhållning kan slutsatsen dras – när en Prisad komiker ska roa Kalmarborna så har han hittat helt rätt stad.

Ett gott skratt förlänger livet

Det sägs ofta att ett gott skratt förlänger livet. Men hur går det egentligen till? Enligt skratterapeuter är det många olika funktioner i din kropp som drar nytta av att du skrattar varje dag. Skrattet masserar både inre organ, hjärtat och lungorna. En del forskare hävdar att hundra skratt är likvärdigt med en timmes gymträning för hjärtat och lungorna. Det sägs även att blodtrycket sänks och att det minskar stress och oro. Att skratta släpper loss kreativiteten och gör oss mer attraktiva. Ett skrattande ansikte och en glad person är ofta sedd som mer attraktiv jämfört med någon som är negativ. Forskare har även kunnat bevisa att människor som är i behov av smärtlindring, exempelvis efter en operation, får hjälp av att skratta. En daglig skrattsession på femton minuter kan också påverka oss att bli mer positiva i vardagen. Att gå på stand-up är ett säkert sätt att få skratta. Det är inte bara underhållning, utan även bra för din hälsa.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *